ЖивотУбави совети

Со помош на еден трик лакот за нокти ќе трае подолго!

Еве како лакот да трае подолго, особено за оние дами кои почесто се занимаваат со домашни работи.

Доколку сè уште немате постојан лак (или гел), ги средувате ноктите дома, ова е трик кој дефинитивно ќе ви послужи, а трикови кога станува збор за убавина – никогаш доволно.

И без разлика колку пати сте истражувале како ефикасно да ги отстраните дамките од кармин, да го продолжите животниот век на карминот или правилно да ги нацртате усните или веѓите, ова е еден од оние трикови што треба да се повтори неколку пати за да влезе во нашите глави.

Како да направите лакот да трае подолго?
Веруваме дека веќе научивте дека ноктите треба да ги мачкаме само на едната страна, дека кутикулите не се грицкаат, туку се отстрануваат со ножици и дека подвлакното и горниот слој ја штитат нашата плочка за нокти. Но, важно е да внимавате каков отстранувач на лак користите.

Без разлика дали ги натопувате ноктите, ги отстранувате со памучна вата или нешто друго, квалитетниот избор на отстранувач ќе го продолжи времетраењето на маникирот. Без разлика што моментално имате чисти нокти, без никаков лак, како подготовка за лакирање на ноктите, избришете ги со средство за отстранување, па дури потоа нанесете основен или слој во боја. Така секој маникир ќе ви трае подолго, а вашите нокти нема да се оштетат.

Прилично едноставно, нели?

Поврзани статии

Back to top button