ЖивотУбави совети

Ова е најдобрата мешавина за панирање, тајната е во една состојка

Повеќето луѓе сакаат панирано месо, бидејќи има специфичен вкус. Сепак, понекогаш брашното и презлата прават голем хаос, а смесата за панирање не секогаш излегува онака како што сме сакале. Смесата за пржење треба да биде таква што месото внатре останува сочно, а кората крцкава.

Затоа со вас споделуваме рецепт за совршена смеса за панирање, а тајната е во пивото!

Состојки

– 3 јајца

– 5 лажици брашно

– 1 лажица презла

– 1/2 лажичка сол

– 200 мл пиво

Подготовка

Јајцата се матат, па се додаваат брашното, солта, презлата и пивото. Во оваа смеса валкајте го месото, па пржете го на редовен начин.

Поврзани статии

Back to top button