ЖивотУбави совети
Велигденска салата со варени јајца и аспарагус!
Потребни состојки: 300 гр мешан зелнлук (тиквици и моркови), дајкон, 6 јајца, 16 аспарагуси, 2 главици кромид, зелена салата, маслиново масло и сол.
Подготовка: Измијте го зеленчукот и исечкајте го на тенки стапчиња. Аспарагусот исечете го на половина по должина. Кромидот ситно исечкан пропржете го на масло со малку вода и сол. Потоа додадете две раздробени жолчки од сварените јајца. Мешајте додека се пржи за да се соедини смесата. Сервирајте ја салатата во чинија. На дното ставете го подготвениот сос од кромид и јајца. Врз него ставете ја зелената салата и наредете парчиња аспарагус и на крајот додадете ги тиквичките и мрковте. Декорирајте со останатите сварени јајца на кришки. На здравје!