ЖивотУбави совети
Панакота! Има некој што не сака?
Одвојте време и пригответе си дома на брз и едноставен начин.
Состојки:
500мл млеко
2л блага павлака за готвење (36% масленост)
300гр шеќер
2 ќесички желатин
Изрендана кора од поротокал
Млекото, павлаката, шеќерот, желатинот и кората од портокалот стваете ги во голем сад на тивок оган и постојано мешејте. Смесата не смее да проврие. Откако ќе биде готова ставете ја во модли или во друг сад и и мунимум три часа во фрижидер да се стегне. Потоа сервирајте ја во чинија која прдходно ќе ја попрскате со шеќер во прав или какао. Од страната може да ставите малини и капини или парченца портокали. Прелијте со чоколаден или со овошен прелив по желба.