ЖивотУбави совети

Можеме ли да се ослободиме од стриите?

Стриите се јавуваат поради намалување на еластичноста на кожата, кога еластичните влакна во средниот слој на кожата пукаат. Најчесто се јавуваат за време на бременост, пубертет или по нагло стекнување на вишок килограми. Покрај тоа, генетиката игра улога во развојот на стриите, па некои луѓе се поподложни на оваа појава. Новите стрии се црвени, а со текот на времето бледнеат и на крајот побелуваат.

Иако сами по себе не се здравствен проблем, естетски, за многумина од нас претставуваат непријатност. И дали можеме да направиме нешто за да ги снема?

Секако дека има решение. Но, не очекувајте да ги снема преку ноќ. Со редовна употреба на органски пчелин мелем, мачкајќи ги критичните места на телото наутро и навечер со тенок слој од овој 100% природен пчелин мелем за кус временски период ќе забележите како видливоста на стриите пополека исчезнува.

На Инстаграм профилот Пчелин мелем можете да си направите брза онлајн нарачка која ќе ви биде доставена на домашна адреса во најкус можен рок.

Она што е супер изненадувачки позитивно е што можете овој пчелин мелем да го користите и како превентива за време на бременост или додека сте на диета. Цената на мелемот е навистина за сечиј џеб! Користете огранска природна козметика која е иделна за секаков вид кожни промени и процеси – пчелин мелем за сите генерации, за целото семејство.

Поврзани статии

Back to top button