Убави книги и филмови

Филм за убав ден

За денеска одбравме една драма која ќе допре до вас и ќе посакате да ја изгледате уште еднаш.

Ова филмско остварување е во режија на Ричард Глецер и Ваш Вестморленд кои воедно се и сценаристи. Главните улоги во филмот ги толкуваат Џулијан Мур, Алек Болдвин и Кристин Стујарт.

Една прочуена професорка по лингвистика започнува да се соочува со чудни симптоми, а дијагнозата е ран почеток на Алцхајмерова болест… Како изгледа да се соочуваш со оваа болест? Дали можеби децата ќе ја наследат? Како ли ќе се функционира понатаму?

Поврзани статии

Back to top button