Убави книги и филмови

Филм за убав ден

Филмот кој е наш предлог за денес е трилер драма кој ќе ви покаже дека парите можат да го заматат човековиот разум.

Филмот “Money Monster“ е режисерско дело на Џоди Фостер, а сценариото го потпишуваат Алан Ди Фиоре, Џим Куф и Џејми Линден. Во филмот, главните улоги ги толкуваат шармантниот Џорџ Клуни, убавата Џулија Робертс, Џанкарло Еспосито и Доминик Вест.

Џорџ Клуни ја игра улогата на Ли Гејтс, водител кој прави шоу за парите, берзите и типува за инвестеции. Но, по една чудна случка на берзата тој ќе биде приморан да се бори за својот живот…

Поврзани статии

Back to top button