Од насУбави муабети

Сите луѓе доаѓаат во нашиот живот со причина, некои остануваат во него, некои заминуваат ненадејно и без збогум

Невозвратена љубов – како да се ослободите од чувствата за личноста која заминала и не се збогувала. Приказна за секој што поминува низ раскинување…

Сите луѓе доаѓаат во нашите животи со причина, некои остануваат во него, некои заминуваат ненадејно и без збогум. Не знаат сите луѓе да се збогуваат. Затоа, не е секогаш можно да затворите завршено поглавје во вашиот живот и да се збогувате со некој со кој сме имале одредена врска.

Кога се соочувате со невозвратена љубов, тоа е горко чувство кое носи болка и разочарување. Некои врски не успеваат иако едната личност во нив сепак ја сака другата, а сега таа мора да се помири со фактот дека се разделува од некој кој за неа бил речиси цел свет.

Не сите луѓе сакаат и не знаат како да се збогуваат. Затоа, не на сите ни е дадена можност да го затвориме завршеното поглавје во нашите животи и да се збогуваме со личноста со која сме имале одредена врска. Секое раскинување и развод е стресно – ставањето крај на врската е тежок процес. Но, некои луѓе едноставно си заминуваат, без да кажат збор. без збогум, без прегратки.

Сепак, некои врски е важно да се прекинат. Тоа се врските каде што нема почит, се губи блискоста, од врската има корист само едната страна додека другата страда… Вие сте личност која е подготвена да сака, која не се плаши од љубовта и секогаш сака да ја покажува вистината чувства. Вие заслужувате да ве третираат со добрина и љубов. Вие сте личност која верува во љубов и ги прифаќа луѓето онакви какви што навистина се.

Иако животот често знае да ви приреди изненадувања, често и непријатни. И покрај разочарувањата, кршењето на срцето и погрешните избори, никогаш не треба да престанете да верувате во љубов. Можеби не еднаш те изневериле или те оставиле, си заминале оние кои не знаеле ни да се збогуваат, но тоа им е слабост. Веројатно сте се чувствувале лошо поради тоа, но со текот на времето и созревањето сфативте дека продолжувањето на таа врска би било сосема погрешно.

Вистината е дека животот ќе ни ги скрши срцата. А најдоброто што можеме да направиме е да најдеме начин кој ни овозможува да се справиме со такви ситуации. И тој начин е мир. Да, мораме со мир да ги прифатиме непријатните настани, да се ослободиме од приврзаноста кон оние кои нè повредиле и, и покрај скршеното срце, да продолжиме понатаму. Ова не значи дека треба да ги потиснувате чувствата и да се преправате дека се е во ред. Ако сакате да тагувате за загубата на саканата личност, не воздржувајте се. Плачете, бидете сами, легнете во кревет, но прифатете го фактот дека по одредено време ќе морате засекогаш да ја затворите оваа врата – за ваше добро.

Може да почувствувате тага, да размислите колку ви недостасува, целосно да се предадете на тажното чувство. Детално запомнете ги сите оние моменти кои сте ги поминале заедно. Размислете за сите оние разговори кои променија нешто во вас и ве натераа да го сакате повеќе отколку што зборовите можат да опишат. Дозволете си да ги пропуштите зборовите со љубов што ви ги кажа и топлите прегратки што ви ги даде.

Дозволете си да ја почувствувате секоја емоција како тече низ вашето тело, без разлика колку е болна. А потоа, „штипнете се“, вратете се во реалноста, збогувајте се со сите овие чувства, заклучете ги вратите, оставете ги тие спомени и само продолжи понатаму. На крајот, единствената личност за која навистина треба да се грижите сте вие. Можеби немате доволно сила да го реализирате тоа сега, но вие сте сами. Важно е да се сакате себеси и тоа позитивно ќе влијае на другите работи во вашиот живот.

Затоа, не плашете се да ја затворите таа врата. Заклучете ја засекогаш. И продолжете, растеете и живејте!

Поврзани статии

Back to top button