ЖивотУбави совети

Сакате парите никогаш да не ви бидат проблем?

Доколку сакате парите никогаш да не ви претставуваат проблем, треба да ги знаете најчестите митови за нив. Во продолжение прочитајте ги петте митови од кои мора да се откажете веднаш!

  • “Не ви стигнува платата, ја давате на родителите или партнерот да ја распредели за целиот месец” – Идеално време е да почнете сами да владеете со своите пари.
  • “Кредитните картички водат кон поголем долг” – Не заборавајте, едноставно некогаш купувањето на рати може да направи да не ви фали денар во џебот до следната плата.
  • “Предвременото плаќање ве мотивира и орасположува” – Но, плаќањето неколку месеци однапред теретана или интернет и не е така добра идеја, оти си ги затварате парите пред време.
  • “Не преговарате за зголемување на почетната плата” – Истражувањата покажале дека 68% жени и 52% мажи ја прифаќаат првичната плата и не се борат за поголема.
  • “Поефтино се поминува кога се купува во маркети и бутици отколку на интернет” – Апослутно Не! При интернет купување вообичаено се купува само потребното, а кога се оди на пазарење се купува се што е на промоција и попуст плус се што ќе ни се фати за око.

Поврзани статии

Back to top button