Од васУбави муабети

Поезија за убав ден: „Ти подарив внуки“

Ти подарив внуки

што бескрајно те љубат,

што везден те зборат,

што за тебе горат.

 

Ти подарив уште две љубовки,

за нив да се грижиш

тие да си растат

додека ти кон староста се ближиш.

 

Од срце ти напишав песна

не грижи се мајко,

со нас староста

ќе ти биде полесна.

За мама Мима од Наде М.

  • Испратете и вие свој текст или песна на info@ubavo.mk

Поврзани статии

Back to top button