ЖивотУбави совети

Петте најчести изговори кои и сами на себе си ги кажуваме често…

На многумина од нас ни е најтешко да се одлучиме и да почнеме да вежбаме, а откако ќе се отидеме, сè станува многу полесно. Меѓутоа, сѐ додека не решивме да вклучиме физичка активност во нашата секојдневна рутина, можеме да изнајдеме многу глупави изговори, само за да останеме дома и да лижеме.

Избравме некои од најчестите изговори кои ги користиме за да пред сами себе се оправдаме зошто се уште не вежбаме:

  • Од утре почнувам
  • Немам време, навистина сум изморена
  • Ме боли главата, морам да полежам
  • Не сум јадена доволно, ќе ми се слоши
  • Имам попаметна работа наместо денес да се потам…

Поврзани статии

Back to top button