Убави книги и филмови

Историски книги кои вреди да бидат дел од вашата мини домашна книжара!

 Книгите се единственото богатство!

Крадци и проститутки (Рута Шепетис) Дали некогаш сте се запрашале колку вреди човечкиот живот? – Тоа утро животот на брат ми вредеше колку еден џебен часовник… Ужасна тајна на милион луѓе. Во некои војни се работи за бомбардирање.

Кралство од соништа (Џудит МекНот) Тој е моќен, арогантен и страшен. Тој е нејзиниот најголем непријател. Таа е безобразна, горда и непокорна, таа не се предава. И, за момент двајцата се заплеткуваат во опасната мрежа на страста и лојалноста. Двајцата лојални до срж и опасно темпераментни, полека ја губат волјата за војување кога во нив почнува да се буди нешто друго.

Крадачка на книги (Маркус Зусак) Ова е една интересна приказна за едно девојче сираче, еден хармоникаш со зелени очи, неколку Германци фанатици, Еврејски боксер скриен во подрум, голем број запалени книги и многу кражби. Најпрво да ви се претставам, јас сум Смртта и воедно раскажувачот на оваа приказна.

 

 

Поврзани статии

Back to top button