Од васУбави муабети

Некогаш тагата доаѓа, некогаш сами ја викаме…

Некогаш тагата доаѓа

некогаш сами ја викаме

некогаш сама заминува

некогаш едноставно не проаѓа.

 

Тажни сме и кога сме сами

и кога во купче сме сите

и кога сите се среќни

вие се прашувате

зошто тажно се чувствувате?

 

Тажни сме и кога надвор врне

и кога сонце пече

и кога реките полни се вода

од вас по некоја изгубена солза тече.

 

Н.Малинова

Поврзани статии

Back to top button