Од насУбави муабети

Да знам што ми значиш во животот…

Да знам


Да знам што ми значиш во животот
јас би се отпочинал убавино сакана.
Се изморив од гледања негледања,
се изморив од молби и закана.
Да знам дека е сè попусто,
дека нема ни смисла ни значење,
не би се засолнил никогаш
пред тоа вистинско мачење.

Ацо Шопов

Поврзани статии

Back to top button