ЖивотУбави совети

Дали ги запоставувате пријателите кога сте во врска?

Многу често велите дека вашето момче е вашиот најдобар пријател и тоа е добро, бидејќи за да го споделите денот со некој, да се смеете и да се поддржувате еден со друг, мора да му верувате и да чувствувате дека можете да се потпрете на него.

Меѓутоа, ако тој стане ваш најдобар пријател, многу лесно може да се случи да ги занемарите другите пријатели, што не е во ред.

Размислете за момент за вашите пријателства и нивната важност и ќе сфатите дека не треба да ги игнорирате поради некоја причина.

Вашите пријателства со други луѓе значат за вас, и за вашата врска може да бидат корисни, и еве како:

1. Ќе ви покажат дека никој не може да ги исполни сите ваши потреби.

2. Здраво е да се слушне мислење од друга гледна точка.

3. Постојат работи за кои со партнерот немате исти интереси.

4. Кога сте во криза, пријателите ви требаат најмногу. И врската така нема да ја почувствува кризата низ која поминувате. 

5. Кога во вашата врска се соочувате со некаков проблем пријателите се глас на разумот.

 

Поврзани статии

Back to top button