ДомУбави совети

Внесете сончевина во домот!

Есенските денови се тмурни и сиви и прават да се чувствуваме по малку депресивно. Но, тоа не значи дека нема начин како да го направите вашето секојдневие поведро.

Изминативе неколку години, истражувања спороведени на различни универзитети докажаа дека жолтата боја го подобрува расположението и прави да се чувствуваме посреќно што е доволно силна причина бојата на сонцето да ја вметнете во вашиот дом!

Не мора да потрошите цело богатство на реновирање за да ви биде жолто и сончево по дома. Доволно е да обрнете внимание на деталите:

  • Набавете ароматични свеќи, вазни и саксии за цвеќе, природно цвеќе или декоративни гранки во оваа боја.
  • Купете си столна лампа во жолта боја.
  • Украсете ја гарнитурата за седење со жолти перничиеа.
  • Купете жолт чаршаф за трпезариската маса.ж
  • Обојте ги рамките за слики во оваа ведра боја!
  • А, доколку финансиите ви го дозволуваат тоа, набавете табуретка или фотелја во жолта боја.

Ви нудиме и малку инспирација како да ја вметнете оваа боја во вашиот животен простор!

https://www.instagram.com/p/BZQCRWlHT-6/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BUGtOTmBAU_/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BPDEoRYDlD5/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BPa0oekBkd5/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BPkEZs1DvAQ/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BQ5lSnHgl4Q/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BSBTxeBDWke/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BSVV-W0A-Q1/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BS3RLjBByZa/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BS784W6g2CE/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BS89iIsFjDf/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BT6bYBejWr6/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BZbdgPlB4CI/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BXR2g1wAMAs/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BW47JWwH0fN/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BYqOlDdlhEK/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BYqqBs_l35o/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BYvuG1bF1Fq/?tagged=yellowhome

https://www.instagram.com/p/BY-n9XzhkcL/?tagged=yellowhome

 

Поврзани статии

Back to top button