ЖивотУбави совети

Вие никогаш нема да го активирате Законот за привлекување ако се плашите!

За жал, многу луѓе не живеат онака како што сакаат да живеат.
Често не станува збор за практични ограничувања, туку за страв од убедување.

Дали некогаш сте сакале да го промените вашиот изглед, вашата кариера или вашиот начин на живот, но сепак повеќе сте мислеле на она што другите луѓе ќе мислат за вас?

Оваа ситуација е контрапродуктивна за секого, особено е важно да се најде решение ако се обидувате да порабоите на законот за привлекување.

Страв од осуда 
Ако не можете да ја решите загриженоста за тоа како другите ќе ве гледаат, тогаш никогаш нема да бидете во можност да го користите законот на привлечност за подобар и поубав живот.

Пет причини зошто не треба да се грижите што мислат луѓето за вас: 

Тоа не е нивни живот, тоа е ваш и треба да го живеете по ваши правила.

Другите луѓе не се оптоваруваат што мислите за нив, не треба ни вие да се грижите за ничие мислење.

Мислењата на луѓето се менуваат секој ден.

Не е возможно да им се угоди на сите.

Тоа што е во ред за нив за вас може да биде погрешно.

Совети како да го надминете стравот од осудување:

Едноставно помирете се дека луѓето осудуваат и сфатете дека полесно им е да осудат друг отколку да гледаат кон себе со вперен прст.

Тргнете се од луѓе со негативни мисли. Веднаш!

Размислете како најдобро би се релаксирале и започнете со релаксација што поскоро.

 

 

 

 

Поврзани статии

Back to top button