ЖивотУбави совети

Вечна борба: да се касне благо или не?

Жените се познати гурмани, а неодамна овој факт е исто така научно поткрепен.

Со голем број истражувања се дошло до заклучок дека жените, поради хормонални осцилации, навистина имаат потреба од повеќе шеќер отколку мажите. Тешко е да се борите против желбата за слатко, но сега диета-советниците одлучија да им прогледаат на жените низ прсти.

Доколку членките на понежниот пол чувствуваат силна желба за слатки, тоа значи дека на организамот навистина му треба шеќер веднаш, објаснуваат експертите. Еве листа на дозволена храна која ќе ја задоволи вашата голема потреба за благо: енергетска плочка, овошен сладолед, парчиња нискокалоричен леб со една лажица слатко, овошен јогурт, сушено овошје. Секој од наведените слатки содржи 60 до 100 калории.

Поврзани статии

Back to top button