Од васУбави муабети

Ако имав магично стапче или дух од магична ламба или златна риба, ќе имав само една желба…

Ако имав магично стапче или дух од магична ламба или златна риба, 
ќе имав само една желба Малку себичнаама искрена.. Ќе посакав 
само едноќе те посакав тебе.. Да си до мене секогашво дождливи 
ноќиво светли утракога сум тажнакога сум среќна… Особено во 
вакви ноќи кога се спрема олуја.. Па да се стуткам во тебеоти ми е 
ладно… Да спијам спокојнопа макар надвор и небото да се отвори 
Па на сред ноќда ме повлечиш накај себе, а јас се смеам подмустак, 
оти ми е топло во срцето… И нозете испреплетениоти моите се 
секогаш ладни, а твоите топли… Па ти да сакаш да ме љубиш, а јас се 
преправам дека неќам , дека ми се спие.. Па да ми се свртиш со грбот, 
оти ми си скаран, а јас те гушкам со цело тело и со раце и со нозеза 
да ми се смириш.. А уствари ти само сакаш да ти дишам во вратотси 
знаеш дека лажам…. И пред изгрејсонце да ти шепнамза да ми 
олесни на душатаза да те потсетамќе ти шепнам ТЕ САКАМ… 
Автор: Андријана Думевска
  • Испратете и вие ваш текст на info@ubavo.mk

Поврзани статии

Back to top button