Додадете оцет во компирите додека ги варите, еве зошто
Сите компири не се исти. Имено, постојат повеќе видови на компири и од нив зависи нивната подготовка. Знаеме дека младите компири се идеални за пржење, но не и за готвење. Со старите компири ситуацијата е обратна.
Меѓутоа, доколку сакате да готвите компири за совршена салата од компири, еве совет кој сигурно ќе ви се најде.
Имено, за да добиете совршено зготвено овошје за подготовка на салата од компири, корисно е да додадете малку оцет. Компирите што планирате да ги варите околу 30 минути, додадете малку оцет во зовриената вода, околу половина од готвењето.
Додавањето оцет во зовриената вода ќе создаде тенка кора на надворешниот слој на компирот. Оваа кора ќе им помогне на компирите да ја задржат својата форма, да не се распаѓаат и да не станат кашести.