ЖивотУбави совети

Брз колач кој не се пече и постојано се правел во кралскиот двор!

 

Рецепт од омилениот колач на кралицата Елизабета! Потребни состојки: 120 гр црно чоколадо, 120 гр шеќер, 120 гр путер, 220 гр бисквити, 1 јајце. За подмачкување: половина лажица путер. За глазура: 220 гр црно чоколадо. За декорација: 20 гр чоколадо и малку мелени бисквити или ореви. Подготовка: премачкајте го плехот со путерот и прекријтего со харѕија за печење. Искршете ги бисквитите (големина на бадем). Пенасто сматете го путерот со шеќерот, додадете го чоколадото и мешајки додадете го јајцето. Додадете скршени бисквити, добро измешајте се заедно, а потоа ставете ја смесата во подмачканиот плех и оставете да се излади и здрви најмалку 3 часа. Прелијте со стопената чоколада и оставете го на собна температура. Украсете го колачот декоративно со рендарно чоколадо и мелени ореви.

Поврзани статии

Back to top button