ЖивотУбави совети

Секогаш чувајте го ова во вашиот паричник и парите ќе ви капнат како дожд..

Според некои верувања, овие работи привлекуваат финансиска благосостојба. Парите не се предуслов за среќа, но животот е многу помалку стресен кога сме финансиски сигурни. Привлечете пари со овие мали ритуали!

Не треба избезумено да штедиме и да се откажеме од се. Можеме да си обезбедиме поудобен и безгрижен живот.

Ако верувате во моќта на привлекување, можете да пробате одредени предмети и мали шарм за кои се верува дека привлекуваат пари во вашиот дом.

1. Напишете ги вашите желби на црвена хартија и врзете ја со свилен конец во иста боја. Оставете ја таа хартија на местото каде што обично ставате пари во куќата или ја ставате во паричникот.

2. Ориз. Во Кина постои верување дека оризот е симбол на исполнет живот и изобилство. Затоа се верува дека чувањето 21 зрно ориз во паричникот привлекува пари и го спречува неговото претерано трошење.

3. Ловоров лист за богатство и среќа. Се верува дека ловоровиот лист носи среќа, па можете да нацртате симбол на валута на него со маркер.

4. Нека вашиот паричник никогаш не е празен. Секогаш чувајте ги парите во вашиот паричник, дури и ако тоа е најмалиот износ. Освен тоа, избегнувајте да чувате искинати и стари сметки во него бидејќи привлекуваат лоша енергија. Ако имате навика да чувате некои валути кои веќе не се во оптек, веднаш исфрлете ги.

Поврзани статии

Back to top button