Од насУбави муабети

Кои квалитети ја прават жената среќна и задоволна?

Мора да научите да се сакате себеси и да се поврзете со вашето битие

Кои квалитети ја прават жената среќна и задоволна? Познатиот руски психолог Михаил Лабковски открива кои 3 квалитети ги имаат најсреќните жени и зошто е важно да ги развиете во себе:

1. Бидете свои

Михаил Лабковски смета дека жените никогаш не треба да се преправаат дека се некој друг, особено за да го импресионираат потенцијалниот партнер. Бидете искрени и реални, вистинските вие, онакви какви што навистина е вашата природа.

2. Не се враќајте назад во времето

Многу жени постојано го преиспитуваат своето минато и се прашуваат дали можеле поинаку, кои грешки би можеле да ги поправат. Не гледајте често наназад, не живеејте така што минатото ја обликува вашата сегашност – ова станува пречка за среќна иднина. Бидете сигурни во себе и во своите способности – некои работи се случуваат со причина, за да ве поттикнат и да ве направат токму такви какви што сте сега – совршени.

3. Имајте свое мислење

Михаил Лабковски смета дека е погрешно да се верува дека идеална жена е онаа која е „глупава“ и попустлива. Посочува дека среќна и успешна жена е онаа која има карактер, знае да постигне компромис, да најде заеднички јазик, но и да ја истакне и да се држи до својот став. Среќа има и жена која има самодоверба.

Работете на самољубие и почит, сакајте се на здрав начин, поврзете се со вашето битие и разбудете го најдоброто во себе, она што навистина сте. Формулата за среќа е едноставна – работата на себе е кратенка до животот за кој сонувате.

Поврзани статии

Back to top button