Рецепт за намаз со туна и сенф: Зачинета и вкусна паштета направена за миг
Оброк кој се подготвува брзо е секогаш добредојден!
Брзиот и вкусен оброк секогаш ни одговара, особено кога немаме многу време за готвење.
Рецептот за овој малку поинаков, но вкусен и пикантен намаз, кој ви го пренесуваме, ќе му пружи целосно задоволство на вашето непце.
Зачинетиот вкус на оваа паштета особено го дава сенфот. Одличен е за појадок или вечера, но може да послужи и како хранлива и здрава ужина.
Состојки:
1 конзерва туна
1 средна главица црвен кромид
2 моркови
3 лажици сенф
1 дл павлака
така, бибер
прво
Подготовка:
Излупете го и исцедете го сокот. Во блендер ставете црвениот кромид и исечканиот морков. Изблендирајте што е можно поситно.
Додадете парчиња туна, сенф, павлака, сол, бибер, неколку стебленца свеж магдонос и повторно измешајте сè за да добиете компактна смеса.
Ставете ја паштетата во садот во кој ќе ја послужите. Одозгора наросете го и по желба сечканиот магдонос и готово е за сервирање.
Со овој намаз можете да послужите каков било леб, но секако највкусен е во комбинација со црн леб кој содржи и семки.