ДомУбави совети

Бохо стил во домот! Фотки кои ќе ве маѓепсаат

Бохо стилот во последно време е многу популаран, но многумина всушност не знаат што се овој термин подразбира. 

Името “Бохо” е кратенка од зборот “Боем (bohemian)”, а настанал во Франиција. Луѓето од Париз вака ги опишувале поетите и уметниците кои живееле на боемски начин, едноставно и безгрижно. Правите боеми биле номади, патувале по цела Европа запознавајќи се со нови култури и начини на живеење. Суштината на Бохо стилот се крие во рамнодушноста спрема секојдневниот живот и проблеми, го карактеризираат слободата и доброто расположение. 

Боемскиот стил на облекување веќе може да се забележи низ улиците, но фотките во продолжение може да ве инспирираат да го уредите домот во оргинален Бохо стил и да уживате во секојдневието.

Важно е да изгледа дека не е вложен голем труд, дека стварите се непланирано така наредени. Комбинирајте повеќе бои.

Внесете слободен дух во домот, внесете Бохо стил! 

Поврзани статии

Back to top button