ЖивотУбави совети

10 совети за побрз раст на косата!

Долгата коса е еден од главните симболи на женственоста. Сепак, ретко е жената задоволна од брзината со која косата расте.

Покрај тоа, таа никогаш не е доволно долго, па сите ние започнуваме да купуваме и да користиме различни производи за да го забрзаме и подобриме нејзиниот раст и нега. Сепак, можеме да си помогнеме на многу полесен и поприроден начин:

  1. Масирајте го скалпот на главата
  2. Редовно кратете ги врвовите
  3. Заменете ги памучните навлаки за перници со свилени
  4. Внимателно фенирајте ја, не со голема температура
  5. Избегнувајте преса
  6. Поретко врзувајте ја косата во реп
  7. Нежно чешлајте ја
  8. Плакнете ја со ладна вода и јаболков оцет
  9. Избегнувајте екстензии
  10. Фарбајте го само коренот

Поврзани статии

Back to top button