Од насУбави муабети

Цитати за убав ден!

Инспиративни цитати за поубаво и полесно секојдневие:

“Секој голем сон започнува со сонувач. Секогаш запомнете, во себе ја имате силата, трпението, и страста да посегнете по ѕвездите за да го промените светот”. – Хариет Тубман

“За успешен брак се бара да се заљуби многу пати, и секогаш со истата личност”. – Мињон Мек Лафлин

“Колку е прекрасно што никој не треба да чека ниту еден момент пред да започне да го подобрува светот”. – Ана Франк

“Ние не ги сакаме квалитетите, ги сакаме лицата, понекогаш поради нивните недостатоци, како и од нивните квалитети”. – Жак Маритин

“Човекот не е создаден за пораз. Човек може да биде уништен, но не и поразен”. – Ернест Хемингвеј

“Очигледно е дека не можеме да ја објасниме страста на личност која никогаш ја нема искусено повеќе отколку што можеме да ја објасниме светлината на слепиот”. – Т.С. Елиот

“Љубовта е идеална работа, бракот е вистинска работа”. – Гете

“Ако барате совршенство, никогаш нема да бидете среќни”. – Ана Каренина

“Сите ние треба да почнеме да живееме пред да станеме престари. Стравот е глупав. Исто како и каењето”. -Мерлин Монро

“Лидерот е оној кој од неред, формира едноставност, од раздор креира хармонија и од тежина креира можност “. -Алберт Ајнштајн

Поврзани статии

Back to top button