Зошто кесите за печење стануваат се попопуларни?
Домаќинките ширум светот користат кеси за печење бидејќи се навистина практични. Откријте зошто тие се спас за секој готвач.
Вкус – Кога ќе ставите сè во кесичка, зачини, месо, зеленчук – сè се готви и се пече во свој сос, што веднаш го подобрува вкусот на самата храна, а зачините најдобро се комбинираат со другите состојки. Исто така, користете помалку зачини од вообичаено, а ќе добиете и богат вкус.
Време и леснотија – Кесите за печење заштедуваат време. Сè ќе се испече побрзо. Тие ја задржуваат пареата и соковите, а понекогаш го намалуваат времето на подготовка на храната за речиси половина. Исто така, многу е полесно да го преместите тоа што сте го испечеле во кесичката во чинијата за сервирање – само пресечете ја кесичката врз неа и извадете ја.
Чистење – При користење на кесите нема прскање во рерната, силни мириси, пареа. Тавата во која ја ставате кесичката при печењето е целосно чиста, бидејќи се останува во кесата. Со нив ја одржувате рерната чиста, а кујната миризлива подолго.
Едноставни и лесни за употреба – Овие кеси не се скапи, особено ако се земе предвид дека ќе заштедите на чистење на рерната и струја, бидејќи го скратувате времето на готвење. Така ја зачувувате и рерната, бидејќи помалку ќе ја триете, чешате и гребете. Покрај тоа, тие се многу лесни за употреба.
Внимание: Внимавајте при отварањето да не изгорите од пареа, како и упатството на пакувањето. Пред печење, вреќичките мора да се прободат на повеќе места со чепкалка или виљушка, а температурата на рерната не смее да надмине 200 степени.