ЖивотУбави совети

Десет најдобри природни пробиотици

Во последно време, можеби повеќе во странство, отколку кај нас се става поголем акцент на храна збогатена со пробиотици и оние кои позитивно влијаат врз здравјето на дигестивниот систем (различни збогатени јогурти, чаеви од комбуха …). Тоа е затоа што научниците почнаа да откриваат колку добрите бактерии во нашето тело, пробиотиците, играат многу важна улога за нашето здравје.

  • комбуха
  • кефир
  • кисели краставици
  • намаз од лук
  • јогурт
  • кисела зелка
  • кисела руска салата
  • ѓумбир
  • темно чоколадо
  • зелени маслинки (во солена вода)

Поврзани статии

Back to top button