Убави дестинации

Њујорк во волшебна бајка

Големото Јаболко е идеална дестинација за туристите кои патуваат во пролет.

Најнапред, поради тоа што ќе го одминете снегот и променливото време и ќе имате можност да го истражите градот додека пешачите, ослободени од тешка облека и огромни чадори. Во пролетните месеци, просечната температура на воздухот во Њујорк се движи од 13 до 20 степени.

Настрана метеоролошките информации, Њујорк за време на пролетните денови е приказна која мора да се доживее за да се прераскажува. Низ улиците ќе ви се насмевнуваат сончевите зраци и огромните расцветани крошни, а Централ Парк е вистинска бајка која ќе ви го одземе здивот и ќе ве плени со сите бои и мириси на природата.

Ако сè уште не сте сигурни дали оваа пролет треба да го посетите Њујор, фотографиите кои следат ќе ве мотивираат што побрзо да отпатувате!

Поврзани статии

Back to top button