Од насУбави муабети

Целиот живот на една мајка е проникнат со чекање на своите деца

Животот на мајката е полн со чекање, чекање на своите деца.

Ги чека уште пред да остане бремена, ги замислува.

Ги чека кога е бремена.

Ги чека кога ќе дојдат од училиште.

Ги чека да се вратат дома по ноќното излегување во градот.

Ги чека кога ќе го започнат својот живот.

Ги чека кога ќе дојдат од работа да имаат вкусна вечера.

Ги чека со љубов, со трепет, а понекогаш и со гнев што ја одминува кога ќе ги види и ќе може да ги прегрне.

Погрижете се мајка ви да не чека повеќе. Посетете ја, сакајте ја и прегрнете ја. Не заборавајте таа е онаа која ве сака како никој друг. Скратете го нејзиното чекање секогаш кога е можно.

Телото старее, но срцето на мајката останува исто.
Сакајте ја колку што можете повеќе.
Затоа што никој не знае да сака и да се грижи како мајката.

Поврзани статии

Back to top button