Убави книги и филмови

Филм за убав ден

Прекрасна драма која ќе ви покаже колку нешта може да промени една храбра жена!

Една девојка по завршувањето на факултетот се враќа на плантажата на ннејзините родители. Во време кога во САД се засилува движењето за граѓанските права и борбата против расната сегрегација таа се одлучува да напише книга за слугинките од афроамериканско потекло и нивните проблеми. Нејзината одлука ќе има силни последици!

Филмот е во режија на Тејт Тејлор, а сценарието е базирано по новела на Кетрин Стокет. Главната улога ја толкува Ема Стоун.

Поврзани статии

Back to top button