Убави книги и филмови

Филм за убав ден

Иако сме навиканти да гледаме холивудски блокбастери, не смееме да ги потцениме европските филмови. Одбравме еден нов дански филм која навистина е одличен и ќе го заслужи вашето внимание.

Ема е девојка која има потенцијал да стане светски топ модел и заминува во Франција со желба да се прослави на тамошната модна сцена. Но, мрачната опсесија за модниот фотограф Шејн Бајт ќе поремети некои од нејзините планови.

Ова е драма за опсесивната љубов, за тешкиот живот на моделите, непристојните понуди, лагите и љубомората.

Филмот “The Model“ е режиран од Мадс Матиесен, а главните улоги ги толкуваат Мариа Палм, Ед Скрејн и Ивоник Мулер.

Поврзани статии

Back to top button