Убави книги и филмови

Филм за убав ден

Одбравме моќна историска драма со авантуристики елементи која ќе ви покаже колку силна може да биде желбата за опстанок.

За време на Втората Светска војна, неистомислениците на Сталин и режимот биле испраќани на Сибир, во екстремно нечовечки услови. Дел од нив ќе се одлучи на бегство, дури и по цена на нивниот живот. Сметаат дека ако веќе се умира, тоа нека биде на слобода… Што ги очекува на нивниот пат? Ќе стигнат ли до целта?

Филмот е во режија на Питер Виер, а главните улоги ги толкуваат Џим Старџис, Колин Фарел и Ед Харис.

 

Поврзани статии

Back to top button