Убави книги и филмови

Филм за убав ден

Избравме прекрасен филм за убав завршеток на денот.

Слободноумната професорка Кетрин Ен Вотсон започнува да предава историја на уметноста на еден строг и приватен факултет кој го посетуваат само жени. Соочена со своите конзервативни ученички одлучува да ги мотивира да почнат да ги преиспитуваат традиционалните улоги кои им се наметнати од патријахалнното општество во кое функционираат.

Филмот е во режија на Мајк Њувел, а главните улоги ги толкуваат Џулија Робертс, Кирстен Данст и Џулија Стајлс.

Поврзани статии

Back to top button