Убави книги и филмови

Филм за убав ден

Одбравме емотивна драма која нема да ве остави рамнодушни и ќе ве разнежни.

Том е ветеран од Првата Светска војна кој живее заедно со својата сопруга Изабел, која очајно посакува да има бебе. Нејзината желба да имаат дете се чини дека се исполнува кога ќе пронајдат едно девојче кое за малку не се удавило во морето… Иако Том мисли дека треба да ја известат полицијата сепак и дозволува да го задржат девојчето. Но, приказната добива сосем друг тек кога ќе се појави вистинската мајка на ова девојче и ќе се променат многу нешта…

Филмот е режиран од Дерек Кианфранс, а главните улоги ги толкуваат Мајкл Фасбендер, Алиша Викандер и Рејчел Веиц.

Поврзани статии

Back to top button