Убави книги и филмови

Филм за убав ден

Денешниот предлог филм е историска и биографска драма која ја раскажува приказната за една жена која сака да го врати она што е нејзино, а и било одземено.

Филмот Woman In Gold“ е режиран од Мартин Куртис, а главните улоги ги толкуваат Хелен Мирен и Рајан Рејнолдс. Филмот е сниман според вистински настани, а ја следи приказната на Мариа Алтман, еврејска бегалка која со помош на адвокат сака да го врати дома портретот на нејзината тетка, насликан од Густав Климт и кој бил одземен од нејзината фамилија од страна на нацистите.

Филм кој изобилува со емоции, приказни, сеќавања и фантастична глума. Гледајте го уште сега! Филм за правдата и борбите кои ни се важни…

Поврзани статии

Back to top button