Од васУбави муабети

Твојата себичност ни пресуди!

Мака ми е кога мислам на тебе, на нас. Мака ми е кога гледам дека од тебе солидарност нема. Мака ми е кога слушам како размислуваш. Мака ми е кога постапуваш себично, а тоа е и баш често. Мака ми е што врска немаш што е зборот компромис. Мака ми е што само твоите желби, проблеми и уживања ги качуваме на пиедестал. Забораваш, двајца сме во врскава. Сам си научен, сам изгледа и сакаш да останеш. Ти немаш разбирање, немаш грижа за друг, не знаеш да ислушаш туѓа мака оти твојата е најважна и најтешка мислиш. Биди си себичен, биди лош и егоистичен, но, внимавај кон кого. Оти, оној кој за тебе прави и невозможни работи зар заслижува да се соочи со твојот карактер себичен. Зар се во вода ќе фрлиш само за себичноста да не ја потиснеш? Можеби не можеш, не те осудувам но, ти мене ме осуди. Ме осуди да живеам за тебе, а ти за себе! Твојата вродена себичност која со години си ја негувал и хранел ни предуди!

Поврзани статии

Back to top button