КариераУбави совети

Совладајте го уморот на природен и здрав начин!

Уморни сте само што ќе се разбудите? Не можете да функционирате на работното место? Да, секој од нас повремено чувствува пад на енергијата, но што се случува кога “батериите” потполно ќе се испразнат? Пред да посегнете по вештачки витамини размислете за последиците и најпрво започнете со природни секојдневни методи.

  1. Ограничете го внесот на шеќери
  2. Се е до мозокот, програмирајте ја енергијата – ќе успеете.
  3. Движете се и пешачете повеќе од вообичаено.
  4. Почесто одете на свеж воздух.
  5. Одмарајте се во текот на денот.
  6. Збогатете ја исхраната со магнезиум.
  7. Чести и мали оброци практикувајте.
  8. Не заборавајте да внесувате течности во огранизмот.
  9. Наспијте се во текот на ноќта.
  10. Започнете го денот со свежо цеден сок.

Поврзани статии

Back to top button