Рецепт за убав денУбави луѓе

Рецепт за убав ден на Марија Садана

Денешниот рецепт за убав ден го споделува одличниот професор по јога Марија Силјаноска Михајлоска.

Да се разбудам одморена за мене е реткост во последниов период. Но, првиот поглед, насмевка и прегратка од синчето Максим се доволни за дополнување на батериите и денот да почне најубаво, со љубов. Кога љубовта во секаква форма е застапена во текот на целиот ден, тогаш сум најсреќна. Дневна доза јога, независно во кој дел од денот, за мене е тоа нужност во бурното секојдневие. Контактот со себе да не се изгуби при вршење на било какви обврски. Да си во постојано движење и во комуникација со светот, а да си мирен одвнатре, тоа е убавина. Дел од денот поминат во тишина и спокој…и тоа е убавина. Што и да правам, кога сум водена од љубовта, денот за мене е успешен и заспивам мирно.

Поврзани статии

Back to top button