Од насУбави муабети

Прочитајте го ова пред да одлучите повторно да го отворите срцето некому!

Никогаш не се согласувајте на помалку отколку што заслужувате. Изодевте долг пат да бидете таму каде што сте сега. Преживеавте толку многу болка што веќе немате солзи.
Никогаш не дозволувајте никој да го искористи најдоброто од вас, не давајте на никому сила над вашите слабости.

Разберете ја длабочината на вашето срце и прифатете ги вашите недостатоци за да ја видите убавината зад вашите лузни.
Никогаш никому не дозволувајте да ве добие без борба. Изградете ѕидови околу вас од остатоците од вашето скршено срце, и тие нека се толку големи колку и вашата нова љубов кон себе. Не дозволувајте некој да ги уништи овие ѕидови додека не одлучи да остане засекогаш.

Не дозволувајте никој да влезе во вашето срце, ако неговото срце не е подготвено за вас.

Никогаш не пропуштајте го сонот за некој кој ќе се појави само по полноќ, кога му е здодевно или се чувствува осамено. Вие не заслужувате таква љубов.

Никогаш не губете време за оној кој нема време за вас, бидејќи сте му потребни само кога сака да ја пополни празнината во своето срце.

Никогаш немојте да молите за внимание затоа што заслужувате повеќе. Не плачете за некој кој дури и не ја забележува промената додека се насмевнувате.

Никогаш не губете енергија за нестабилни односи со неочекувано “здраво” и бескомпромисно “збогум”.

Никогаш не се сомневајте во вашата способност да љубите, бидејќи знаете колку очајно трчавте по љубов, затоа што ви го скршија срцето.

Никогаш не се сомневајте, бидејќи сте доволно добри да сакате и да бидете сакани. Не верувајте во лаги затоа што сте платиле за тоа еднаш.

Никогаш не брзајте, не се согласувајте на “блиски врски”. Немојте да се потценувате себеси и вашата способност да љубите, бидејќи само вие сте одговорни за себе си и за вашата среќа.

Поврзани статии

Back to top button