МодаУбави совети

Подгответе се пред да започнете со вежбање!

Физичката активност добро влијае на телото, но, и добро му влијае и на умот. Пожелно е секој кој што е во можност да вежба барем по половина час дневно.

Да пешачи штом најде слободен простор и да вози велосипед наместо автомобил. Да живее добро на младоста за да има спокојна и лесна старост. Оние кои веќе се физички активни ќе потврдат дека полесно, поубаво и попозитивно се чуствуваат после секое завршување на денот кој бил зачинет со физичка активност.

Не е во ред, и неудобно е да вежбате, планинарите или да трчате во некомотна гардероба и неудобни патики. Ви предлагаме да си набавите еден летен и еден зимски спортски комплет и удобни меки патики и да започнете што поскоро да го чувствувате благодетот на здравиот живот!

Поврзани статии

Back to top button