Убави дестинации

Повеќе децении важи за водечка светска туристичка сила!

Тајланд нуди боженствено и незаборавно искуство. Земја во Југоисточна Азија, која е до 1939 години беше наречен Сијам. На југ излегува на Тајландскиот залив, делот на Јужното Кинеско Море. На запад граничи со Мјанмар на север и исток со Лаос, на исток со Камбоџа и на југ со Малезија. Главен град на Тајланд е Бангкок, веруваје тоа е вистинска метропола полна со живот. Една интересна мешавина на модерен хаос и впечатливи азиски традиции.

Тајланд го нарекуваат “Земја на насмевки”. По самото пристигнување ќе почувствувате зошто е тоа така. Позната е и како земјата на орхидеите. Посебна е по мистичните реки, недопрените тропските шуми и прекрасните храмови. Неповторливи културно историски споменици. 

Ова е првенствено земја со симпатични и љубопитни луѓе со широка насмевка. Нуди богат, интересен и атрактивен ноќен живот. Изобилува со рајски острови и прекрасни плажи. Фармата на пеперутки е едно незаборавно доживување.Ќе се воодушевите од тамошната извонредна кујна. 

 

Одмор во Тајланд нуди незаборавно време и чувство на апсолутна задоволство. Оваа земја ќе ги зголеми вашата имагинација и страст. 

Поврзани статии

Back to top button