Од насУбави муабети

Не гледај ме од далеку, дојди!

Дојди си, не гледај ме од страна, слободно дојди. Јас тебе те чекам, дојди.

Мирисот да ти го помирисам со сета душа сакам. На вкусот твој да се потсетам, да не го заборавам. Да се вивнам до небо, како да ќе се заљубам. Да ми прошетаат ајкули во стомаков, да ми се вцрвенат образиве, да ми затреперат коленава од тебе посакувам. Дојди, не грижи се што ќе биде понатаму, дојди. Ти ветувам нема да ти оставам слободна секунда да имаш време да думаш за иднината, оти тоа ќе боли. Само дојди, сега дојди, тука дојди, ти, ти дојди. А, што потоа? Не думај, не оставај ми простот ни мене. Сврти се и замини си, зажмури, стисни заби и заборави. Ќе помине. Се ќе помине, само желбава моја не!

Поврзани статии

Back to top button