Од васУбави муабети

Нејзиното мало срце има потреба од нежност, љубов чиста, детска и искрена…

Таа ми беше се, не бев свесна за нејзината убавина и добрина. Таа ми даваше безрезервна љубов, која јас не ја гледав се до моментот кога ме остави. Тогаш ја сфатив нејзината вредност, ама беше касно. Таа повеќе немаше слух за мене, не ме гледаше со очи полни љубов, сега се тоа припага на некој друг… И, се би дала да се врати, да ја прегрнам, да ги видам уште еднаш тие нејзини очи, па да умрам спокојно. Не можам без неа да живеам, но таа не го разбира тоа. Нејзиното мало срце има потреба од нежност, љубов чиста, детска и искрена. Нејзиното име е Николина – мојата Лина!

Текстот ни го испрати нашата читателка Благица К. Испратете и вие ваш текст на info@ubavo.mk

 

Поврзани статии

Back to top button