ДомУбави совети

Нека вашиот дом биде мини градина!

Иако календарски веќе сме есен, се уште може да ја зачувате убавината на пролетта и летото во вашиот дом со помош на цвеќиња и зелени собни растенија.

Саксиите со цвеќе кои цело лето го красеа вашиот балкон преместете ги во дневната соба како не би се уништиле на се пониските температури кои ќе ги имаме надвор.

Од пазарите може да си набавите свежо цвеќе и да го ставите во интересна вазна на вашата трпезариска маса.

Кактусите и сукулентите се одлични за дома бидејќи се ептен декоративни.

Во тегли или стаклени кугли посадете зачини и поставете ги во кујната.

Фрлете ги вештачките декоративни цвеќиња и заменете ги со природни зелени стеблести растенија.

Украсете ги полиците во дневната со цвеќе.

Нека вашиот дом наликува на мини градина бидејќи многу истражувања во последниве неколку години покажале дека зеленилото во домот го поправа расположението на подобро и прави да се чувствувате посреќно!

https://www.instagram.com/p/BZWSYtmFnB3/?tagged=greenhome

https://www.instagram.com/p/BZWsAGbAAzm/?tagged=greenhome

https://www.instagram.com/p/BZXNa3FH9h9/?tagged=greenhome

https://www.instagram.com/p/BZXZP-xB5_F/?tagged=greenhome

https://www.instagram.com/p/BZX-1WWHD1y/?tagged=greenhome

https://www.instagram.com/p/BZYKpnMnQ-m/?tagged=greenhome

https://www.instagram.com/p/BZW48zjDpAt/?tagged=greenhome

https://www.instagram.com/p/BZRMg4VAG5P/?tagged=greenhome

https://www.instagram.com/p/BZTtheHgM9y/?tagged=greenhome

https://www.instagram.com/p/BZSb4klnBYh/?tagged=greenhome

Поврзани статии

Back to top button