ЖивотУбави совети

Наместо со аналгетици со природни состојки лекувајте ја главоболката!

Наместо да посегнете по аналгетици секој пат кога ќе почувствувате болка во главата, напијте се чај од лаванда, нане, мајчина душичка или камилица. Кога вашето тело реагира на емоционален, психолошки или физички стрес, првиот знак дека треба да го забавите темпото е болката во вашата глава. Главоболката е дел од секојдневниот живот и е еден од најчестите здравствени проблеми на современиот човек и се јавува кога нервите на главата, лицето, вилицата или вратот се “вознемирени”, што е во околу 95% од случаите со минливи непријатности, кои може да се ублажат со лековити растенија. Некои од растенијата како божур и хризантема е добро да се имаат во домот, во вазна, саксија или во дворот. Со сиругурност присуството на овие цвеќиња ќе ви ја намали болката.

Поврзани статии

Back to top button