МодаУбави совети

Моден додаток кој го носите само по дома ќе стане вистински моден погодок!

Во 90-тите, штипките за коса беа неизбежен моден детал, но оттогаш тие ја нашле нивната примена главно во куќата.  Сепак, се чини дека популарните големи штипки за коса од оваа сезона излегуваат од сенката и стануваат еден од популарните модни додатоци.

Враќањето на овој тренд на Њујоршката модна недела беше објавено од популарниот дизајнер Александар Ванг, чии модели носат сребрени, кафеави и црни штипки за коса.

Со оглед на практичноста на овој моден додаток, се верува дека овој тренд ќе достигне голема популарност, особено во текот на летото.  Друга работа што оди во прилог на овој тренд е тоа што скоро секоја жена поседува таква штипка и само треба да умее да ја искомбинира за надвор од дома.

Поврзани статии

Back to top button