ЖивотУбави совети

МНТ наградува!

Македонски Народен Театер во соработка со www.ubavo.mk на двајца наши верни читатели или читателки ќе додели по два гратис билети за претстава во петок 10.11.2017 од 20 часот.

СВАДБАТА НА ФИГАРО Пјер Бомарше

РежисерЛеван Цуладзе

Соработник на режисерот: Андреј Цветановски

Сценограф: Валентин Светозарев

Костимограф: Кокеви Кадриу

 

Актерска екипа: Нино Леви – Грофот
Николина Кујача/Сашка Димитровска – Грофицата
Сашко Коцев – Фигаро
Сашка Димитровска/Дарја Ризова– Сузана
Томе Витанов – Дон Бартоло
Марија Новак/Снежана Коневска – Руси – Марчелина
Драгана Костадиновска– Фанчета
Славиша Кајевски – Керубин
Ивица Димитријевиќ – Дон Гусман

Времетраење: 100 минути

Сцена: мала

Поврзани статии

Back to top button