ЖивотУбави совети

МНТ наградува!

www.ubavo.mk во соработка со Македонски Народен Театар ќе наградат двајца наши читатели или читателки со по два гратис билети за утрешната (01.11.2017) претстава од 20 часот. 

Ничија земја Данис Тановиќ / Александар Морфов

Режисер:Александар Морфов

Сценографи: Никола Тороманов и Валентин Светозарев

Костимографи: Валентин Светозарев и Никола Тороманов

Дизајнер на светло: Крис Јегер

Асистенти на режисерот: Николина Кујача и Никола Кимовски

Инспициент: Никола Кимовски

Преведе од англиски: Марија Димитриевска

Лектор: Тодорка Балова

Актерска екипа: Чики – Сашко Коцев
Цера – Никола Ацески
Нино – Александар Михајловски
Рамбои Генералот Смит – Гораст Цветковски
Бошко, наредникот на српскиот камп – Александар Микиќ
Миле Прлиќ, офицерот на српскиот камп и фотограф – Славиша Кајевски
Чело, офицерот на босанскиот камп и камерман – Александар Ѓорѓиески
Мирза, босанскиот камп и камерманот на СНН – Борче Начев
Капетанот Дибоаи Калауза – Оливер Митковски
Џејн Ливингстон, новинарката на СНН – Камка Тоциновски
Генистул, деминерот – Ненад Анѓелковиќ/Томе Станковски
Пјер, кампот на УНПРОФОР – Стефан Спасов
Сержант Маршанд, наредникот на УНПРОФОР – Григор Јовановски
Секретарката, кампот на УНПРОФОР – Кристина Гиева
Емир, босанскиот камп, војник и Џорџ во кампотна УНПРОФОР – Филип Миленкоски
Војникот, кампот на УНПРОФОР – Александар Иваноски
Секретарката, кампот на УНПРОФОР – Марија Кондовска
Војник во српскиот камп-Томе Станковски

  • Времетраење:120
  • Пауза:Не
  • Сцена:Голема

Поврзани статии

Back to top button